Format på blogginlägg

Publicerat

Jag har testat att ändra formaten lite på blogginläggen. Eftersom jag använder mig av Pinboards inbyggda fotogallerier så ville jag se vad skillnaden blir.

Standard

Om jag använder mig av Standard-formatet och lägger in ett Pinboard-galleri så blir fotogalleriet inte så jättesnyggt. Tumnaglarna blir små och mellanrummet mellan dem större. Känns onödigt och inte så snyggt. Så här ser det ut.

Standard

 

Image

Om jag istället använder mig av formatet Image blir det snyggare, med större tumnaglar och mindre mellanrum.

Image

Gallery

Testade också formatet Gallery som skulle kunna tyckas vara lämpligt för ett galleri-inlägg, men då såg gallerisidan tyvärr lika trist ut som för Standard-formatet.

Dessutom försvann bilden från översiktssidan för alla fotogallerier.  Såhär! Krokusbilden borta från ingångssidan, endast rubriken “Snart är det vår” är kvar.

GalleryÄr det inte lite konstigt?

Länken till galleri-sidan

En annan märklig sak, när man som besökare klickar på rubriken till ett fotogalleri så hamnar man på sidan med hela galleriet, vilket nog är det man tänkt sig. Om man däremot klickar på själva bilden, så kommer man till ett bildspel med de bilder som visas för respektive galleri. Det känns inte riktigt bra, eftersom jag vill att besökarna ska komma in i själva galleriet. Kanske finns nåt sätt att komma runt detta? Inte har jag hittat det än iallafall.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *